home

Die Diener des Barmherzigen sind die, die bescheiden auf der Erde umhergehen, und wenn die unwissenden törichten Ungläubigen sie unbotmäßig ansprechen, sagen: “Friede sei mit euch!”

Die Diener des Barmherzigen sind die, die bescheiden auf der Erde umhergehen, und wenn die unwissenden törichten Ungläubigen sie unbotmäßig ansprechen, sagen: “Friede sei mit euch!”

Rreth nesh

10620645_702477099827814_5929409804347331572_n

Qendra kulturore islame shqiptaro-zvicerane “Xhamia e bardhë Aarburg”

Komuniteti musliman shqipëtar qysh ne vitet e herëshme të emigrimit në Zvicër i kan dhëne rëndësinë e duhur praktikimit të jetës fetare në mënyrë shoqërore. Kjo rezultoi në fund me blerjen e ndërtesës për xhami në rrugën Feldstrasse 14, Aarburg.
Ideja për pronësim të një objekti për xhami ishte e kahëmotshme dhe e mirëseardhur. Pas marrjes së ofertës për objektin në Aarburg, kryesia e xhamisë thirri kuvendin e jashtëzakonshëm për marrjen e hapave të duhur për këtë çështje.
Më 12. dhjetor 2010 u mbajtë kuvendi i jshtëzakonshëm në të cilin antarët e xhamisë me shumicë absolute vendosën për blerjen e objektit të ri.
Me këtë akt komuniteti musliman edhe një herë dëshmoj shpirtëgjërsinë dhe dashurinë e sinqert që ka për rregullimin e jetës fetare në vend.
Me vullnet dhe punë të palodhëshme për një kohë të shkurtër prej në shkurt deri në qershor 2011, falë kontributit vullnetar të xhematit u realizu rregullimi i brendshëm i objektit pë rxhami. Prej 1 Korrik 2011 filloj funksionimi i rregullt i xhamisë dhe u bë falja e namazit të parë me xhemat në objektin e ri.

Shërbimet

Seminare periodike

Seminare periodike

Ligjërata javore

Ligjërata javore

Mësim Besimi për fëmijët

Mësim Besimi për fëmijët

Organizimi i evinimenteve familjare

Organizimi i evinimenteve familjare

Aktivitete sportive me të rinjt

Aktivitete sportive me të rinjt

Organizimi i ekskurzioneve të ndryshme

Organizimi i ekskurzioneve të ndryshme

Organizimi i tribunave shkencore dhe fetare

Organizimi i tribunave shkencore dhe fetare

Artikuj

Ahlak

[themify_list_posts limit=”3″ category=”11″ image=”yes” post_date=”yes” style=”grid3″ image_size=”thumbnail” order=”ASC” orderby=”rand”]  [themify_button style=”medium” link=”http://test.ich.hostcube.ch/blog/artikujt/”]Të gjitha[/themify_button]

Abonohu me email për të ndjekur lajmërimet

Kontakti

info@xhamia-aarburg.ch
062 791 05 26
Feldstrasse 14, 4663 Aarburg